Pain Pure

Filosofie

Ik maak zowel gist- als desembrood en gebruik niks meer dan het hoogstnodige: op steen gemalen biologisch meel van Flour Power (Aalter) of bloemwaterzeezout en desem of een minimale hoeveelheid verse gist. Aan sommige broden worden biologische volle granen of zaden en pitten toegevoegd, maar geen vetten, suikers, broodverbeteraars of sojameel.

Ik werk ambachtelijk. Daarom kan eenzelfde brood verschillen van bakdag tot bakdag. Alle broden worden met de hand gevormd, krijgen de nodige tijd om te rijzen en worden gebakken op steen.

Dit maakt mijn brood smaakvol, voedzaam (na 2 sneetjes ben je voldaan), voor veel mensen beter verteerbaar en (vooral ongesneden) langer vers.

Maar bovenal geniet ik van wat ik doe en word ik oprecht blij bij elk mooi brood dat ik vormgeef en bak.

Pain Pure

Uit de oven

Broden op basis van gist

Pain Pure
VR

Céleste

Zachte smaak, daarom de favoriet van vele kinderen. Met volkorenspelt en khorosantarwe, beide oergranen. Een supergezond broodje. Door een lager glutengehalte een goed alternatief voor wie tarwe moeilijk kan verteren.

€4,5 (460g)
  • speltvolkorenmeel*
  • kamutmeel*
  • verse gist*
  • zeezout
  • water

gluten

Pain Pure
VR

Estée

Een echt verwenbroodje met rozijnen dat wegsmelt in je mond. Omdat het af en toe mag! Ook leuk om cadeau te geven als je ergens op visite mag.

€7 (550g)
  • tarwebloem*
  • ei*
  • volle melk*
  • karneboter*
  • rozijnen*
  • rietsuiker*
  • verse gist*
  • zeezout
  • gluten
  • ei
  • melk
Pain Pure
VR

Speltsandwiches

Een alternatief voor de tarwesandwich, gemaakt met 100% speltbloem. Spelt bevat minder gluten en rijst minder dan tarwebloem, daarom lijken deze sandwiches iets compacter, maar ze zijn veel voller van smaak. Vanaf 2019 met 10% minder suiker!

€1
  • speltbloem*
  • verse gist*
  • rietsuiker*
  • volle melk*
  • eieren*
  • boter*
  • zeezout
  • gluten
  • melk
  • eieren
Pain Pure
ZA

Pauline

Gistbrood met 100% spelt, rozijnen en walnoten. Op zijn lekkerst vergezeld van wat echte hoeveboter of een stukje kaas.

€6 (460g)
  • speltbloem*
  • speltvolkorenmeel*
  • walnoten* (op aanvraag ook zonder walnoten)
  • rozijnen*
  • verse gist*
  • zeezout
  • water
  • gluten
  • noten
Pain Pure
ZA

Amélie

Klassiek gistbrood met een eigen mengeling van volle granen. Ideaal voor elke dag!
€5 (800g)
  • tarwebloem*
  • volkorentarwemeel*
  • granenmengeling bestaande uit: tarwe*, spelt*, rogge*, kamut* en haver*
  • verse gist*
  • zeezout
  • water

gluten

Pain Pure
ZA

Ciabatta

Heerlijk luchtig Italiaans brood met olijfolie, lekker als broodmaaltijd maar ook ook bij een pastamaaltijd. Een favoriet van vele kinderen.

€2,5 (290g)
  • tarwebloem*
  • maismeel of roggebloem*
  • olijfolie*
  • verse gist*
  • water
  • zeezout

gluten

Pain Pure
op aanvraag

Hélène

Een brood zonder glutenhoudende granen, boordevol zaden. Voor mensen met een lichte glutenintolerantie.

€6 (400g)
  • boekweitmeel*
  • aardappelmeel*
  • kasha*
  • pompoenpitten*
  • zonnebloempitten*
  • sesamzaad*
  • maanzaad*
  • verse gist*
  • dadelsiroop*
  • zeezout
  • water

Broden op basis van desem

VR
Pain Pure

Camille

Licht en lekker tarwedesembrood met gekiemde quinoa

Brood van de maand: juni (verkrijgbaar op 14/6, 21/6, 28/6 en 5/7)

€6,5 (800g)
  • tarwebloem*
  • roggemeel*
  • roggedesem*
  • zeezout
  • water

gluten

VR
Pain Pure

Lilly

Brood van de maand: juli en augustus

ZA
Pain Pure

Maxime desem

100% spelt (dus ook met speltdesem) en met lekkere en gezonde zaden en pitten. Voor wie houdt van wat kleur en beet.

€6,5 (760g)
  • speltbloem*
  • speltvolkorenmeel*
  • maanzaad*
  • zonnebloempitten*
  • quinoa*
  • speltdesem*
  • zeezout
  • water

gluten

op aanvraag
Pain Pure

Ficelle stokbrood

Superlekker en krokant stokbrood met heel zachte desemsmaak.
€2 (200g)
  • tarwebloem*
  • durumgries*
  • desem*
  • verse gist*
  • maanzaad*
  • zeezout
  • water

gluten

* van biologische oorsprong
Mijn broden worden gemaakt in een omgeving waar ook gewerkt wordt met gluten, eieren, melk, sesam en noten.

Bestellen

Bakkalender

augustus 2019

madiwodovrzazo
1
2
3
4
  • jaarlijks verlof
5
  • jaarlijks verlof
6
  • jaarlijks verlof
7
  • jaarlijks verlof
8
  • jaarlijks verlof
9
  • jaarlijks verlof
10
  • jaarlijks verlof
11
  • jaarlijks verlof
12
  • jaarlijks verlof
13
  • jaarlijks verlof
14
  • jaarlijks verlof
15
  • jaarlijks verlof
16
  • jaarlijks verlof
17
  • jaarlijks verlof
18
  • jaarlijks verlof
19
  • jaarlijks verlof
20
  • jaarlijks verlof
21
  • jaarlijks verlof
22
  • jaarlijks verlof
23
  • jaarlijks verlof
24
  • jaarlijks verlof
25
  • jaarlijks verlof
26
  • jaarlijks verlof
27
  • jaarlijks verlof
28
  • jaarlijks verlof
29
30
31

Afhaalpunten

LocatieOpeningsuren
Pure Fisk
Daknamdorp 34
9160 Lokeren
Tel. 09 348 00 59
ROUTE
dinsdag - vrijdag: 9:00 uur - 18:30 uur
zaterdag: 9:00 uur - 16:00 uur
zondag en maandag gesloten
Hoeveslagerij De Vierklaver
Hemelseschoot 17A
9160 Lokeren
Tel. 09 348 15 76
ROUTE
dinsdag - zaterdag: 8:00 uur - 12:30 uur | 13:30 uur - 18:30 uur
Maya's natuurhuis
Dries 16
9112 Sinaai
Tel. 03 722 06 66
ROUTE
dinsdag - vrijdag : 10:00 uur - 18:00 uur
zaterdag: 10:00 uur - 13:00 uur
maandag gesloten
Bio-slagerij Meert
Sterrestraat 240
9160 Lokeren
Tel. 09 348 15 93
ROUTE
dinsdag - vrijdag: 8:00 uur - 12:15 uur | 13:30 uur - 18:30 uur
zaterdag: 8:00 uur - 15:00 uur
zondag en maandag gesloten
Bio-boerderij ’t Uilenbos
Eksaardedam 42
9180 Moerbeke
Tel. 0491 04 21 95
ROUTE
vrijdag: 14:00 uur - 19:00 uur
zaterdag: 10:00 uur - 12:00 uur
't Lang Leven
Dorp west 1
9080 Lochristi
Tel. 09 355 09 65
ROUTE
maandag: 13:45 uur - 18:30 uur
dinsdag - vrijdag: 08:30 uur - 12:00 uur | 13:45 uur - 18:30 uur
zaterdag: 09:00 uur - 12:30 uur | 13:45 uur - 17:30 uur
zondag gesloten
Pain Pure
Hazestraat 2b
9160 Lokeren
Tel. 0473 96 68 89
ROUTE
vrij toegankelijk
De locker bevindt zich in het grijze tuinhuis halverwege de oprit rechts van ons huis (tuinhuis toegankelijk via poortje).

Deze openingsuren zijn onderhevig aan aanpassingen door het afhaalpunt zelf. Bij twijfel kan je steeds telefonisch contact opnemen.