fbpx
Pure Qi

Qi Gong en Healing Tao oefeningen

Filosofie

Qi Gong is één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeswijzen en combineert beweging, ademhaling en voorstellingskracht om onze energie te versterken en de harmonie tussen lichaam en geest te bevorderen.

Qi Gong betekent letterlijk ‘werken met levensenergie’.

De voordelen zijn individueel sterk verschillend en ook afhankelijk van je levensstijl, maar gaan van het ervaren van meer evenwicht, fitheid, souplesse, rust en kracht tot het beter omgaan met stress en je vitaler, energieker en beter in je vel voelen.

Pure Qi

Workshops (voor bedrijven) of lessenreeks en privéles (voor particulieren)

Voor bedrijven werk ik graag een workshop uit op maat, afhankelijk van de doelstelling(en) van de dag waarin de workshop kadert. Is het bedoeld als ontspanningsmoment tijdens de dag of is het bijvoorbeeld ter bevordering van het algemeen welzijn van uw medewerkers. 

De workshop tijd bedraagt minimaal 45 minuten, maximaal 90min. De meest optimale groepsgrootte is 15 a 20 personen. Er kunnen enkel staande oefeningen gegeven worden, zodat extra hulpmiddelen als matjes of zitkussens niet nodig zijn. 

Mogelijk op maandag, dinsdag en donderdagnamiddag.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van de locatie en tijd.

 

Een les kan het aanleren van/verdiepen in een eeuwenoude Qi Gong vorm zoals Wu Qin Xi (5 dieren) of Ba Duan Jin (8 brokaten) inhouden. Maar het kan ook een combinatie zijn van op zichzelf staande oefeningen, afhankelijk van de klachten:

  • liggende en staande stretchoefeningen om meridianen te openen, de bekkenregio te versterken en de spanning in de schouders te doen afnemen 
  • purgerende en versterkende ademhalingsoefeningen
  • versterkende meditatieoefeningen

De oefeningen hebben tot doel meer bewustwording te ontwikkelen met betrekking tot je eigen lichaam én meer kracht, vitaliteit en welzijn te ontwikkelen op zowel fysiek, emotioneel als spiritueel vlak.

De lessenreeks oefeningen worden gegeven in een kleine groep van maximaal 8 personen in Daknam om persoonlijke bijsturing mogelijk te maken. Momenteel zijn er geen vaste lessenreeksen gepland. Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuw geplande reeksen.

Privéles op aanvraag en mogelijk op maandag, dinsdag en donderdagnamiddag aan 40€/uur.  

 

  • Jouw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.